Dit zijn Amsterdam's krachtige vrouwelijke ondernemers om in de gaten te houden in 2022 - Deel 1 - Silicon Canals (2024)

Ondernemerschap is cruciaal voor economische ontwikkeling en vrouwen hebben zich de afgelopen jaren enorm ingespannen om aanwezig te zijn in de wereld van het ondernemerschap.

Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel KVK voor Internationale Vrouwendag in 2021 is het aantal vrouwelijke ondernemers in Nederland de afgelopen vijf jaar met 29 procent gestegen.

Vrouwen vormen 36 procent van het totaal aantal ondernemers in Nederland, vult het rapport aan. Het potentieel realiseren, The City of Amsterdam is actief begonnen met investeren om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren.

Ondanks de vele uitdagingen waarmee vrouwelijke ondernemers worden geconfronteerd, velen in de technologie startup ecosystem, met name in Amsterdam, hebben alle verschillen gemeden en zijn met vlag en wimpel naar buiten gekomen.

Hier is een lijst met 10 vrouwelijke ondernemers om in de gaten te houden in 2022.

Ilona van Wegen

Oprichter van GetGemak

Ilona van Wegen is de oprichter van GetEase, een speciaal platform voor lifestyle-services, waaronder massage, manicure, yoga, persoonlijke training en meer.

Ze is een resultaatgerichte verkoop- en marketingleider met een reputatie voor strategisch denken, commercieel pragmatisme en collaboratief leiderschap.

Wegen begon haar carrière als Category Manager bij Heineken en werkte voor verschillende bedrijven, waaronder CS Digital Media en BST Company. Ze bracht 8 jaar van haar carrière bij Google door in verschillende rollen. Ze is lid van de adviesraad van Volumental en Adcombi.

Lyn Burgman

Oprichter van Het cadeaulabel

Lynn Burgman is de oprichter van The Gift Label, een Amsterdam-gebaseerd lifestyle-merk. Voordat hij met The Gift Label begon, werkte Burgman op verschillende afdelingen, waaronder sales (Blue Glory), een accountmanager (DBM Bjorn Borg) en een agent/distributeur (LYNN Fashion agency).

Ze heeft het bedrijf opgericht vanuit de passie om producten te maken die geliefd zijn: om warme, originele, goed ontworpen producten te creëren die leuk zijn om te kopen, te geven en te krijgen.

Fridah Ntarangwi – Kimathi

Oprichter van Zidicirkel

Momenteel is Fridah Ntarangwi – Kimathi managing partner in Zidicircle, een platform dat inclusief ondernemerschap en financiering voor de diaspora-ondernemers en het MKB in Afrika promoot.

Ntarangwi – Kimathi heeft 16 jaar ervaring in de financiële sector, variërend van financiering voor ondernemers, beheer van impactinvesteringen, crowdfunding, portfoliobeheer en meer. Ze is businesscoach en heeft er meerdere ondersteund startups om op te schalen. In de afgelopen vijf jaar heeft ze actief deelgenomen aan activiteiten voor migranten- en diasporabetrokkenheid binnen de Europese Unie.

Onder haar leiderschap heeft Zidicircle gezamenlijk honderden diaspora-ondernemers afgestudeerd met afdelingen in Nederland, Duitsland, Ghana en Kenia.

Fridah werd bekroond door het EMEN-project van de Europese Unie (EU) voor het bevorderen van inclusief ondernemerschap in de EU en ontving de Duisenberg-titel 'Woman in Finance' die werd toegekend in samenwerking met QS Quacquarelli Symonds in het VK.

Ze heeft een Master of Science in Finance van de Duisenberg School of Finance.

Marleen Basart

Oprichter van BijtenWeLove

Marleen Basart is de oprichter en directeur van BitesWeLove, an Amsterdam startup dat gezonde snacks op basis van noten biedt in zes smaken verpakt in een PP-gebaseerde (polypropeen) monofolie..

Basart begon haar carrière als category manager bij een van de grootste supermarkten van Nederland, Albert Heijn. Kort daarna richtte ze in 2012 haar eerste bedrijf FoodWeLove op, vóór BitesWeLove in 2014.

Ze deed haar internationale MSc-programma van RSM Erasmus Universiteit en BSc van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Estelle Roux

Oprichter van MentorJam

Estelle Roux is de CEO en mede-oprichter van Mentorjam, een cloudgebaseerd platform voor het leveren van mentorprogramma's. Het doel van Roux is om diverse omgevingen te creëren waar culturen waarin de mens centraal staat kunnen gedijen en bloeien. Ze heeft meer dan 23 jaar ervaring in internationale HR en bracht het grootste deel van haar carrière door in de FinTech, IT en banksector. In 2017 werd ze genomineerd voor een Woman in Tech-prijs in de categorie Diversiteit.

Robin Laird

Oprichter van GezondheidNieuwsgierig

Robin Laird is de oprichter van Health Curious, een platform dat trackingtools en levensstijlondersteuning biedt voor patiënten met bariatrische chirurgie. Ze heeft haar MSc afgerond. Biochemie en Biotechnologie van de Universiteit van Amsterdam.

Laird is een mannequin die biochemie-master is geworden en een gecertificeerde gezondheidscoach via het Institute for Integrative Nutrition,

Ze is ook een alumna van de University of Southern California en Amsterdam University College, waar ze haar bachelordiploma's in Public Relations en Biomedische Wetenschappen behaalde.

Roos Aduagyei

Oprichter van straaltje

Roos Aduagyei is een van de mede-oprichters van Trickle, een wervingsbureau dat bedrijven helpt met een meer diverse en inclusieve werkplek. Daarnaast is ze projectmanager voor Hashtag Workmode, een platform dat op vrouwen gerichte co-working-ruimtes aanbiedt. Ze rondde haar studie Media, Informatie & Communicatie af aan de Hogeschool Amsterdam.

Layla Li

Oprichter van Kosa.ai

Layla Li is de mede-oprichter en CEO van Kosa.ai, een geautomatiseerd verantwoord AI-systeem dat enterp helptrises zetten eigen vermogen in hun AI. Layla Li woonde in China, de VS, Japan, het VK, Nederland en Kenia.

Ze is een full-stack ontwikkelaar, datawetenschapper en datagedreven wereldwijde bedrijfsstrateeg. Ze heeft haar Saas-producten voor machine learning helemaal opnieuw opgebouwd en heeft met succes proof-of-concepts met meerdere klanten voltooid.

Layla werkte ongeveer drie jaar als data-expert bij Tesla voordat ze aan haar onderneming begon. Naast de technische achtergrond heeft ze ervaring met het werken in social media marketing en business development, plus een diploma in modeontwerp.

Megaidi Pinas-Pieroelie

Oprichter van Leen een merk

Megaidi Pinas-Pieroelie is de oprichter van Borrow a Brand. Haar missie is om modeverhuur in de Europese standaard te maken. Om dit waar te maken, beëindigde ze haar carrière als advocaat. Ze voltooide zowel haar bachelor- als masteropleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Mickey Chen

Oprichter van Miniet

Micky Chen, oprichter van Minite, is een ex-Salesforce-medewerker die tech-ondernemer is geworden. Ze is gepassioneerd om de volgende generatie te helpen slagen en de wereld een betere plek te maken door middel van ondernemersinspanningen. Daarnaast is ze gastdocent aan de Rotterdam School of Management, waar ze haar BSc International Business Administration heeft afgerond.

Dit zijn Amsterdam's krachtige vrouwelijke ondernemers om in de gaten te houden in 2022 - Deel 1 - Silicon Canals (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 6002

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.