CTP Cluj-Napoca - Tarife (2024)

  • sugestii [at] ctpcj.ro
  • 0264-430917
  • ANPC


Tutorial prelungire abonament de la automate (pensionari,studenți,elevi)

Angajăm șofer

Vinerea verde

Ştiri

Nouă linie de transport pentru cartierul Între Lacuri

În atenția publicului călător !În Municipiul Cluj-Napoca transportul public este considera

Prelungire traseu linia M34

În atenția publicului călător! Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. informează loc

Nouă linie de transport pentru cartierul Dâmbul Rotund

În atenția publicului călător !Compania de Transport Public Cluj-Napoca informează publicu

Prelungire traseu linia 44

În atenția publicului călător!Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță locuitorii d

Stație nouă și suplimentare curse pe linia M39

În atenția publicului călător !Compania de Transport Cluj-Napoca informează locuitorii car

Stație nouă pe Calea Dorobanților nr.40

În atenția publicului călător !Compania de Transport Public Cluj-Napoca informează publicu

Suplimentare linii metropolitane M51 și M52

În atenția publicului călător !Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. are calitate d

Linia M81 Cluj-Napoca - Savadisla

Incepand cu data de 04.03.2024, Compania de Transport Public Calator Cluj-Napoca S.A. si-a extins se

Linii căutate

  • Linia M26

  • Linia M21

  • Linia M51

  • Linia M81

  • Linia M71

  • Linia M61

  • Linia 24B

  • Linia M52

  • Linia M18

  • Linia M17

  • Linia 21

  • Linia 43B

  • Linia 48

  • Linia M41

  • Linia M22

  • Linia 45

  • Linia 46B

  • Linia 43P

Toate liniile urbane Toate liniile metropolitane

JPG (10 MB) Hartă - Reţeaua de transport public PDF (7 MB)
Vrei să fii colegul nostru?

Angajăm:

  • Sofer
  • Electronist auto
  • Mecanic auto
  • Electrician auto
  • Controlor bilete
Aplicație pentru mobil:CTP Cluj-Napoca - Tarife (8) CTP Cluj-Napoca - Tarife (9)

BILET DE CĂLĂTORIE pentru transport urban si metropolitan ACUM si prin SMS la 7479.

Costul total este format din Tariful de transport (încasat de C.T.P. Cluj-Napoca și aprobat prin HCL) la care se adaugă costul serviciului de utilizare a tehnologiei SMS (încasat de operatorul de plăți prin SMS).

Informații complete privind achiziționarea și utilizarea titlurilor de călătorie CTP găsiți AICI .

Acum poti sa platesti calatoriile cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca trimitand un simplu SMS de pe telefonul tau mobil la numarul 7479, Serviciul este valabil in retelele de telefonie mobila Vodafone, Orange si Digi Mobil. SMS-ul de comanda este gratuit in retelele Vodafone si DigiMobil iar in reteaua Orange are un cost de 0,05 Euro fara TVA.

1. Titluri de calatorie disponibile prin SMS

Urban - Cluj-Napoca

1. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Cluj-Napoca?
Trimite NUMARUL LINIEI prin SMS la 7479 ( de ex. 6, 25, 3) si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport pe care ai indicat-o, timp de 45 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0,65 Euro + TVA, din care 3 lei cu TVA revine CTP Cluj-Napoca pentru transport, diferenta reprezentand costul serviciului de operare a platii prin SMS);

2. Vrei sa platesti mai multe calatorii valabile 1 ORA pe TOATE liniile din Cluj-Napoca ?
Trimite litera T prin SMS la 7479 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea un abonament de calatorie pentru 60 minute pe toate liniile direct pe telefonul tau mobil. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 1,20 Euro + TVA, din care 6 lei cu TVA revine CTP Cluj-Napoca pentru transport, diferenta reprezentand costul serviciului de operare a platii prin SMS);

3. Vrei un Abonament pentru 1 ZI (24 ore) pe TOATE liniile din Cluj-Napoca ?
Trimite litera A prin SMS la 7479 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea un abonament de calatorie pentru 24 ore pe toate liniile din Cluj-Napoca direct pe telefonul tau mobil. Abonamentul este valabil pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 3,90 Euro + TVA, din care 20 lei cu TVA revine CTP Cluj-Napoca pentru transport, diferenta reprezentand costul serviciului de operare a platii prin SMS);

4. Vrei un Bilet de noapte valabil pe cursa speciala de noapte 25N?
Trimite textul 25N prin SMS la 7479 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 calatorie valabila pe linia de noapte 25N, timp de 45 minute. Calatoria este valabila pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 1 Euro + TVA, din care 5 lei cu TVA revine CTP Cluj-Napoca pentru transport, diferenta reprezentand costul serviciului de operare a platii prin SMS).

Metropolitan- toate localitatile in care CTP Cluj-Napoca deserveste transportul public.

Pentru Zona Metropolitana Cluj poti achizitiona bilete de 1 calatorie intre Cluj-Napoca si localitatea metropolitana.

1. Vrei sa platesti 1 CALATORIE Metropolitana intre Cluj Napoca si localitatea metropolitana dorita ?
Trimite prin SMS la 7479 numele localitatii sau codul scurt de comanda format din primele litere din numele localitatii, fara a utiliza diacritice si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea un bilet pentru 1 calatorie metropolitana intre Cluj-Napoca si localitatea aleasa. Calatoria este valabila pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii.
CTP Cluj-Napoca - Tarife (10)

* Costul platit de calator contine Tariful de transport incasat de CTP la care se adauga costul utilizarii tehnologiei SMS.

2. Avantajele acestei solutii de plata prin SMS

- achizitia se face instant fara sa te mai deplasezi la o casa de bilete.
- nu depinzi de orarul de functionare al caselor de bilete sau de amplasarea lor in statii.
- confirmarea platii calatoriei o primesti direct pe telefonul mobil intr-un interval de maxim 25 secunde de la trimiterea mesajului SMS.
- nu ai nevoie de bani cash pentru a face achizitia (platesti la urmatoarea factura telefonica sau din creditul initial daca este vorba de o cartela telefonica preplatita).
- cu titlul de calatorie pentru zona metropolitana te poti deplasa si in oras pana la destinatia dorita in limita timpului achizitionat.
- tariful biletului de calatorie nu se schimba (platesti in plus doar costurile de operare a serviciului de plata prin SMS). In plus, calatoria pe perioada de timp iti poate aduce avantaje. Consulta sectiunea "Titluri de calatorie disponibile prin SMS" pentru a afla detalii.
- Valoarea biletului poate fi decontata integral (inclusiv TVA), aceasta valoare aparand pe factura intocmita de operatorul de telefonie.

3. Achizitia biletului prin SMS

- Trimite un mesaj SMS cu codul titlului de calatorie dorit la numarul scurt 7479. ( Detalii privind codul biletelor gasesti in sectiunea"Titluri de calatorie disponibile prin SMS")
- Dupa cateva secunde (maxim 25 secunde) vei primi pe telefonul mobil mesajul de confirmare a platii si codul de confirmare alocat biletului achizitionat.
- Biletul este valabil incepand din momentul confirmarii pana la termenul de valabilitate precizat in mesajul primit.
- Poti achizitiona bilete pentru mai multe persoane de pe un singur telefon mobil trimitand cate un mesaj de comanda pentru fiecare bilet dorit. Persoanele care calatoresc impreuna trebuie sa insoteasca posesorul telefonului mobil cu care se face dovada platii. In cazul in care una dintre persoane isi intrerupe calatoria celelalte trebuie sa pastreze telefonul mobil de la care s-a efectuat plata prin SMS deoarece acest telefon contine codurile alocate biletelor sau abonamentelor. In cadrul operatiunii de control pe acest telefon se vor primi codurile de control.

Important!! Este obligatoriu sa faci achizitia biletului prin SMS inainte de a te urca in mijlocul de transport deoarece biletul este valabil doar dupa primirea mesajului de confirmare pe telefonul mobil. Pentru a face dovada achizitiei trebuie sa detii codul de confirmare in momentul controlului.

Exemplu de mesaj de confirmare pentru titlu de calatorie achizitionat prin SMS: Abonamentul 24 ORE pe toate liniile urbane a fost activat. Valabil pana la 14:19 in 19/06/2014. Cost total:3,90 eur+TVA. Cod confirmare ABC01

4. Controlul

- Prezinta controlorului codul de confirmare primit.
- In momentul efectuarii controlului vei primi un al doilea SMS continand codul de control ce trebuie prezentat controlorului.
- Codul de confirmare este valabil strict pe telefonul mobil de la care s-a realizat plata . Acest cod nu este transmisibil.

Important!! Pentru a face dovada detinerii biletului valid trebuie sa prezinti codul de confirmare primit. Trimiterea unui SMS ulterior controlului nu poate fi acceptată ca titlu de calatorie valabil. Controlorul va verifica in sistem codul prezentat si vei primi un nou SMS cu un nou cod. Vei prezenta controlorului si al doilea cod pentru verificare. De aceea este obigatoriu sa detii telefonul mobil in stare de functionare.

In cazul in care prezinti controlorului codul aferent unui bilet a carui perioada de valabilitate a expirat, acesta va fi atenţionat asupra codului prezentat ca fiind EXPIRAT. Daca ii dictezi un cod fals, acesta va fi declarat INVALID.

Refuzul de a prezenta codul de confirmare si codul de control, prezentarea unui cod expirat sau fals precum si lipsa telefonului mobil de la care s-a facut plata biletului prin SMS sunt echivalente cu nedetinerea unui titlu de calatorie valabil, se considera contraventie si se sanctioneaza conform reglementarilor in vigoare.

5. Intrebări frecvente

1. In ce retele de telefonie functioneaza plata prin SMS?
Plata prin SMS a calatoriilor pentru zona urbana si metropolitana Cluj se poate face din retelele Vodafone, Digi Mobil si Orange.

2. Un bilet prin SMS poate fi redirecţionat (forwardat) pentru a-l folosi un prieten sau copilul meu?
Nu, un bilet prin SMS este valabil doar pentru posesorul telefonului de pe care s-a făcut comanda.

3. Pot achizitiona un bilet prin SMS pentru a-l folosi la o data/ora ulterioara achizitiei?
Nu, biletul platit prin SMS devine valabil imediat dupa primirea mesajului de confirmare ( 15-20 secunde de la comanda) si este valabil pana la ora si data indicate in mesaj.

4. Cum pot achizitiona bilete prin SMS pentru mai multe persoane?
Poti achizitiona bilete pentru mai multe persoane de pe un singur telefon mobil trimitand cate un mesaj de comanda pentru fiecare bilet dorit daca aceste persoane calatoresc impreuna.Ele trebuie sa insoteasca posesorul telefonului mobil cu care se face dovada platii. In cazul in care una dintre persoane isi intrerupe calatoria celelalte trebuie sa pastreze telefonul mobil de la care s-a efectuat plata prin SMS deoarece acest telefon contine codurile alocate biletelor sau abonamentelor. In cadrul operatiunii de control pe acest telefon se vor primi codurile de control.

5. Ce trebuie sa fac daca a expirat perioada de valabilitate a titlului de calatorie achiziţionat prin SMS si nu am reusit sa ajung la destinatie?
Trebuie sa trimiti un nou SMS de comanda si vei achizitiona un nou titlu de calatorie valabil.

6. Pot plati prin SMS de pe un numar internaţional?
Nu, acest lucru nu este posibil.

7. Ce se intamplă daca nu am credit suficient in cazul unei cartele prepaid?
In acest caz nu vei putea plati calatoria prin SMS.

8. Telefonul mobil este inregistrat pe firma la care lucrez. Pot plati calatoriile prin SMS?
Poti plati calatoriile prin SMS daca politica firmei permite.

9. După ce am comandat plata prin SMS primesc un mesaj de eroare. Voi fi taxat în vreun fel?
Vei fi taxat cu tariful normal al unui sms din reteaua ta.

10. Am trimis sms de comanda si nu am primit nici un raspuns. De ce?
Motivele pentru care nu ai primit SMS-ul de răspuns pot fi următoarele, dar nu se rezuma la acestea:
- numarul tau de mobil este in reteaua Telekom Romania, iar pentru acest operator serviciul de plata prin SMS nu e disponibil
- ai trimis sms la un numar de telefon gresit
- nu mai ai memorie pentru a primi mesaje noi
- nu ai semnal la telefon din diverse motive
- mesajele nu ajung în serverul central din diverse motive (congestionare, căderi, etc)

11. Daca am achizitionat bilet pentru o calatorie urbana pe linia 4 pot calatori cu un alt numar, de exemplu 30, pe portiune comuna?
Da, biletul SMS este valabil si pe alte linii care au tronson comun dar numai pe portiunea comuna.

12. Daca o linie urbana are traseu comun cu o linie metropolitana, pot folosi biletul de tip "o calatorie pe o linie urbana " pe autobuzul cu numar metropolitan?
Cu biletul de tip "o calatorie pe o linie urbana" puteti sa calatoriti cu autovehiculul purtand numar metropolitan ( de ex. M31) dar numai pe tronsonul comun cu linia urbana. De exemplu daca va deplasati cu M31 pana la ultima statie din Cluj-Napoca, trimiteti " 31" prin SMS.

6. Termeni si conditii

Utilizatorii serviciului (abonati ai retelelor VODAFONE, ORANGE si Digi Mobil) declara ca sunt titularii telefonului mobil de la care efectueaza plata prin SMS a abonamentului de calatorie sau a calatoriei si au dreptul de a utiliza telefonul in acest scop.
Utilizatorii declara ca sunt de acord si ca nu vor solicita, in nici o modalitate, nici un fel de reparare materiala ori de orice alta natura si ca nu vor formula plangeri/sesizari impotriva S.C. Compania de Transport Public Cluj Napoca S.A. sau a furnizorului serviciului in cazul in care dar fara a se limita la, sunt intalnite situatii in care: mesajele nu ajung la furnizorul serviciului datorita unor erori de trimitere, trafic si/sau gestionare in servere; mesajele ajung in alta forma/format de natura a face imposibila interpretarea lor de catre serverul de procesare al mesajelor; mesajele ajung cu o intarziere nejusificata, datorita unor probleme tehnice si/sau de trafic; exista erori de conectare la retea si/sau la serviciu; serviciu devine indisponibil sau se restrange in teritoriu/aplicatii din cauze de forta majora si/sau revizii tehnice neasteptate. Totodata raspunderea furnizorului de serviciu nu poate fi retinuta, iar utilizatorul se declara de acord sa nu formuleze nici un fel de cerere/plangere/sesizare, dar fara a se limita la acestea, impotriva furnizorului de serviciu, pentru probleme tehnice/de comunicare/transfer de date aparute ca urmare a unei utilizari incorecte a retelei/terminalului si/sau ca urmare a zonei (exemplu: intre cladiri inalte, in subsoluri – situatii de ecranare) in care se afla utilizatorul in momentul accesarii serviciului.

Regulament valabil incepand din 18.06.2014

Solutie de plata cu card bancar contactless a titlurilor de calatorie in interiorul mijlocului de transport

Informații complete privind achiziționarea și utilizarea titlurilor de călătorie CTP găsiți AICI .

Solutia Contactless reprezinta o solutie de plata cu card bancar ce are la baza tehnologie contactless EMV. Solutia tehnica este dedicata transportului in comun , pentru accesul calatorilor la nivelul mijloacelor de transport, autobuze , tramvaie si troleibuze.

Avantaje pentru clienti:

  • rapid si comod
  • metoda sigura de plata: la efectuarea platii clientul realizeaza singur tranzactia
  • reduce preocuparea pentru asigurarea cash-ului necesar
  • metoda moderna de plata

CTP Cluj-Napoca - Tarife (11)

* Incepand cu 25 mai 2021, aparatul nu mai emite chitanta

Tranzacția este confirmată de mesajul “APROBAT”, afișat pe ecranul verde al validatorului. Aprinderea succesivă a celor 4 leduri ale validatorului confirmă citirea corectă a datelor de pe card și inițierea tranzacției. Dacă ecranul terminalului devine roșu și este afișat mesajul “DECLINAT”, tranzacția nu a fost aprobată, iar călătoria trebuie achitată prin modalități alternative.

Validările multiple pot fi efectuate doar prin alegerea opțiunii dedicate,apasand pe butonul de pe POS, astfel că nu există riscul validărilor multiple prin apropierea accidentală de validator a cardului bancar.

Controlorii de bilete pot constata dacă plata călătoriei a fost efectuată, la echipamentul la care a fost validat cardul bancar, prin verificarea ultimelor 4 cifre ale cardului, care vor fi comunicate de călător.

Bilete de transport CTP Cluj Napoca prin “mobilPay Wallet” serviciul de plata cu portofelul electronic asociat unui card bancar

Incepand din 16.02.2015 persoanele care doresc sa beneficieze de serviciile de transport public ale CTP Cluj-Napoca vor putea achizitiona biletele de calatorie prin mobilPay Wallet de pe orice smartphone cu sistem de operare Android si iOS. Aceasta metoda de plata completeaza plata prin SMS, fiind o modalitate rapida si eleganta de plata cu cardul bancar, la aceleasi preturi ca pentru plata prin SMS.
Functioneaza cu orice card bancar Visa/Mastercard/Maestro emis de orice bancă din lume. Tehnologia folosită este patentată si respectă regulile de securitate impuse de Visa/Mastercard.

Aplicatia mobilPay Wallet se instaleaza de pe get.mobilpay.com , Magazin Play sau scanand codul QR de pe afis. Se introduc datele de plata cu cardul o singura data la instalarea aplicatiei.

Se alege biletul dorit din functia Transport.
Confirmarea achizitiei se primeste prin SMS si dupa primirea confirmarii se poate calatori conform biletului ales.

Pentru control se prezinta codul primit prin SMS. Codul de confirmare este valabil strict pe telefonul mobil de la care s-a realizat plata. Acest cod nu este transmisibil.

Tarifele sunt aceleasi cu cele pentru plata prin SMS.

Aplicația 24pay permite plata transportului în comun prin intermediul cardului bancar


Informații complete privind achiziționarea și utilizarea titlurilor de călătorie CTP găsiți AICI .

Aplicația 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau App Store:

CTP Cluj-Napoca - Tarife (13)

Pentru utilizarea aplicației, este necesară inrolarea inițială a unui card bancar Visa/Mastercard, plățile pentru achiziția biletului fiind derulate prin soluția de plată cu card oferită de Banca Transilvania.

Titlurile de călătorie vor putea fi achiziționate prin accesarea secțiunii ”Transport Public” din aplicația 24pay și urmând a se afișa lista de bilete disponibile, se va alege titlul de călătorie dorit și după confirmarea clientului, titlul de călătorie este achiziționat instant și sigur.

Subcategorii

Tarife - urban

Tarife - metropolitan

Descriere aici

Info: Bilete si Abonamente CTP

Buletin noutăţi

Va puteti inscrie pentru a primi prin email un buletin (newsletter) general.
Puteti opta pentru actualizari legate de una sau mai multe dintre Linii de Transport ale CTP.

Detalii

Alături de noi

CTP Cluj-Napoca - Tarife (14)

CTP Cluj-Napoca - Tarife (15)

CTP Cluj-Napoca - Tarife (16)

CTP Cluj-Napoca

Compania de Transport Public Cluj Napoca SA este subordonată Primariei Municipiului Cluj-Napoca. Compania prestează servicii către populaţie, principala activitate fiind transportul de persoane în municipiul Cluj-Napoca şi în zona Metropolitană.

Buletin noutăţi

no item!

Linii căutate

  • Linia M26

  • Linia M21

  • Linia M51

  • Linia M81

  • Linia M71

  • Linia M61

  • Linia 24B

  • Linia M52

Căutare

Contact

B-dul 21 Decembrie 1989 Nr. 128-130, 400604
Cluj-Napoca, Cluj

sugestii(at)ctpcj.ro

0264-430917


CTP Cluj-Napoca - Tarife (17)

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.

CTP Cluj-Napoca - Tarife (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6457

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.